Zastupnici Skupštine GZ su usvojili Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba za koji se planira potrošiti više od 2 milijarde kn. Očito je da ga nisu pročitali niti poslušali one koji su ga proanalizirali i koji već godinama apeliraju da nam treba kvalitetno rješenje, a ne retrogradni smećarski plan manipulacije sa smećem.

Kakva je to njihova savjest i kako su mogli dići ruku prije nego su postavili sami sebi barem nekoliko pitanja? Koliko to košta i zašto toliko košta? Koliko taj plan ugrožava okoliš i zdravlje ljudi? Postoji li bolje i jeftinije rješenje? Zašto se troši najviše novca za miješano smeće, a ne za otpad – odvojeno prikupljanje i recikliranje? Što se događa sa smećem koje će dolaziti u CGO Resnik? Znaju li oni uopće da je pomiješani otpad smeće i kad se jednom pomiješa da od toga samo postoji šteta i problem – spaljivanje i odlaganje? Kome to uopće odgovara?

Zastupnici koji su glasali za taj PGO ne štite interese građana, čist zrak i izvorišta vode, zdravu budućnost naše djece, ali štite interese onih kojima odgovora što više miješanog smeća, a što manje razvrstanog otpada. Sramota je da ih građani plaćaju da dižu ruke kako im netko naredi, a ne za kvalitetna i pravedna rješenja koja podižu kvalitetu života svih građana Grada Zagreba.